Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Címlap
„Tovább táncol a tobozmanó” PDF Nyomtatás E-mail
2014. június 02. hétfő, 21:17
Tavaly novemberben hirdetett alkotópályázatot a DALERD Zrt. „Tovább táncol a tobozmanó” címmel. A gyerekek természetes anyagból készített munkáikkal pályázhattak. Iskolánk 3-4. osztályos tanulói Szabóné Jernei Terike kolléganőm irányításával számtalan szebbnél-szebb alkotást küldött be a pályázatra.

 

Ezek közül a „Tanya” című munkájuk különdíjat kapott. (Gratulálunk nekik!) Az ajándék pedig egy erdei iskolai foglalkozás volt.
A kirándulásra április 24-én került sor.  Az ekkorra már az 1-2. osztályosokkal kiegészült csapat reggel 8 órakor indult útnak Gyula-Városerdőn található erdei iskolába.

 

"Külödíj nyertes"


Megérkezésünkkor az erdő már madárdaltól volt hangos. A zöld fák közt megbújó épületben nagy szeretettel fogadtak bennünket. Megnézhettük a 3-4. osztályosok kiállított munkáit, köztük a díjazott Tanyát is.


A délelőttöt a tanösvényen töltöttük, ahol Lajos bácsi, a nyugdíjas erdész, aki az 1-2. osztály csoportját kísérte, minden lépésénél több olyan növényre bukkant, amelyről érdemes beszélni. Vagy azért, mert gyógyító hatással bír, vagy éppen azért, mert óvakodni kell tőle, hiszen mérgező. Utunk végére minden gyereknek legalább 1 növény-neve lett, s számtalan hasznos ismerettel gazdagodtak. S nem csak a szemünk telt be a látvánnyal, hanem az orrunk is a különböző illatokkal.


Délre már igencsak megéheztek a gyerekek, így jó étvággyal fogyasztották a finom ebédet, amely puszta pörkölt és rétes volt.
Délután a vadászatról, s annak jelentőségéről tudtunk meg érdekes információkat. S most már azt is tudja minden gyerek, nem csak kárt okoz a róka, hanem haszna is lehet egy-egy járvány megelőzésében. Valamint azt is tudják, mi a különbség a szarv és az agancs között. Kipróbálhatták azt is, milyen érzés lehet lőni.

 

"Megérdemelt kirándulás"


A napot játékkal zártuk, majd útnak indultunk haza fáradt kis csapatunkkal.
Köszönjük a DALERD Zrt-nek és minden munkatársának a lehetőséget, a színvonalas programot és a nagyon finom ebédet!

Tricskó Márta

 

 

 

 

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template