Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég böngészi
Címlap
Koszta kézilabda PDF Nyomtatás E-mail
2014. július 07. hétfő, 10:12
Iskolánk szeptemberben bekapcsolódott a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt „Kézilabda az iskolában” elnevezésű pályázat programjába.  Ennek keretében heti 3-3 alkalommal edzéseket tartottunk a tornateremben, melyet májustól kibővítettünk egy ligeti futópályás, szabadtéri foglalkozással is.
 

 

Képekkel frissítve!

 

A Kosztás KÉZILABDA csoport - ÉVES ÉRTÉKELÉSE:

 „ Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat.”
(Lionel Messi)


Iskolánk szeptemberben bekapcsolódott a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt „Kézilabda az iskolában” elnevezésű pályázat programjába.  Ennek keretében heti 3-3 alkalommal edzéseket tartottunk a tornateremben, melyet májustól kibővítettünk egy ligeti futópályás, szabadtéri foglalkozással is.


A szerződés szerint ide főleg a 2001-2002-es születésű lányok és fiúk járhattak, akiket szeptemberben és májusban komoly motorikus tesztekkel kellett felmérnünk. Az MKSZ így figyeli munkánkat, a játékosok fejlődését, persze a havi edzéslátogatásokon kívül.


Havonta edzéstervet, edzésnaplót és havi jelentést is kellett leadni, ezzel is ellenőrizték, hogy érdemi munka folyik-e az iskolánkban. Gyömörey István szakfelügyelő azt is elmondta, hogy valójában a Kézilabda Akadémiákra irányítják majd a tehetséges fiatalokat.


► Tehát a cél előttünk van! ◄
Első megmérettetésként decemberben sikeresen megrendeztük a Sportcsarnokban 3 fiú- és 3 lánycsapat részvételével a Luca Kupát, ahol a lányok a második, míg a fiúk az első helyet szerezték meg.
Márciusban részt vettünk a fiúkkal a VI. Kiss Bálint Kézilabda Utánpótlás Kupán, ahol korcsoportunkban a következő végeredmény született:


1.    PLER – Budapest                10 pont
2.    Törökszentmiklós                8 pont
3.    Csanádi                        4 pont
4.    Szentesi Koszta József Ált. Iskola        4 pont
5.    Csepel                        4 pont
6.    Békéscsaba                    0 pont


Ugyanebben a hónapban a lányokkal Tiszaföldváron jártunk a Papp Bertalan Kupán, ahol nagyon örültünk az ezüstéremnek, hiszen egy 7-8. osztályosokból álló helyi csapat győzött le bennünket. Mi pedig nagy küzdelemben magunk mögé utasítottuk a csongrádi lányokat.

A megyei III. korcsoportos DIÁKOLIMPIÁN pedig az alábbi eredmények születtek:
► lányok → elődöntő     (Szentesen)
    1. Varga Tamás Általános Iskola (HMVhely)
    2. Szentesi Koszta József Általános Iskola
► fiúk →    megyei döntő    (Szegeden)
    1. Vörösmarty Ált. Iskola – Szeged
    2. Szentesi Koszta József Ált. Iskola
    3. Algyői Általános Iskola
 (itt a Hódmezővásárhely és a Makó visszalépett)

Márciustól egyébként a szülők segítségével folyamatosan edzőmérkőzésekre jártunk, így elutaztunk többször Csongrádra, Tiszaföldvárra, Kondorosra és év végén Algyőre.


Május 30-án pedig egy újabb Tornát rendeztünk a Sportcsarnokban, melyre 5 lány és 3 fiú csapat fogadta el a meghívásunkat. Ez a Koszta Kézilabda Torna kb.120 kézilabdát szerető gyereknek nyújtott versenyzési lehetőséget. Ezt a rendezvényt nagyban segítette, hogy mellénk állt Takács László a Szentes Városi Diáksport Bizottságtól, és Ludányi András a Gravir KFT-től. Az előző a Sportcsarnok bérlésében, az utóbbi az érmek biztosításában nyújtott nagy-nagy segítséget.
Ezúton is köszönjük NEKIK a lehetőséget!


Itt a Kosztás fiúk aranyéremmel lettek gazdagabbak! A lányoknak sajnos nem sikerült érmet szerezniük, de küzdöttek ők is nagyon.


A Torna végeredménye:
FIÚK:
1.    Szentesi Koszta József Általános Iskola
2.    Kondorosi Petőfi István Általános Iskola
3.    Szentesi Párducok SI.
LÁNYOK:
1.    Szentesi Párducok SI.
2.    Kondorosi Petőfi István Általános Iskola
3.    Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola
4.    Tigrisek CSUKE
5.    Szentesi Koszta József Általános Iskola

A tanév végén sem pihentünk, mert két héten keresztül edzőtáboroztunk a suliban és a környék sportlétesítményeiben. Mindennap 8-kor gyülekeztünk az iskola tornatermében, ahol másfél órás ráhangolódó gimnasztikával kezdtünk, majd a reggeli elfogyasztása után egy másfél órás labdásedzés következett. A városközponti Páterházban ebédeltünk, majd délutánonként más-más sportággal ismerkedhettünk meg. Így többször fallabdáztunk, konditermeztünk, strandoltunk, bowlingoztunk, sőt végigmásztunk a helyi Kalandpark kötélpályáin is.  Sikerült eveznünk a Kurcán, lovagolnunk a Szent László Lovasklub fábiánsebestyéni út mellett lévő lovardájában. Itt kutyás bemutatóval is kedveskedtek nekünk. Kerékpároztunk mindennap, ha esett, ha fújt, nem tántorított el bennünket semmitől a kicsit csapadékos időjárás. Ugyan, ilyenkor át kellett szervezni a programokat, de a tábor végére minden rendben lezajlott.
Egyébként mindkét turnusban húsz Kosztás diák vett részt, akik kellemesen elfáradtak a tábor végére.

A csapat tagjai, akik egész évben sokat dolgoztak:
Lányok: Rozmis Edina, Antal Viktória, Bozóki Petra, Molnár Gabriella, Páger Gréta, Labádi Júlia, Szilágyi Anna, Tihanyi Angelika, Váczi Dorina, Dancsó Lilla, Zelei Hanna, Ágoston Kata, Kazi Rebeka és Tihanyi Fanni.
Fiúk: Halász Loránd, Bagi Kristóf, Szabó Dávid, Rácz Martin, Potocska Tamás, Pataki Zoltán, Sarusi-Kiss Péter, Nagy Roland, Czuczi Endre, Mészáros Sándor, Török Dániel, Beleon Barna, Kocsárdi Dávid, Sarusi-Kiss László, Szikora Szilárd, Szabó Benedek és Fehér Balázs.

„Ha van egy célod az életedben, egy igazi cél, nem számít, hogy szegény vagy gazdag származású vagy, ha keményen dolgozol, és hiszel benne, elérheted a sikert az életedben.”

Mi ezen dolgozunk!

Oroszné Tihanyi Márta
kézilabdaedző

 

Képek:

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template