Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Címlap
Sulihét beszámoló PDF Nyomtatás E-mail
2014. november 25. kedd, 12:55

Iskolánkban 30 éves hagyomány a Sulihét megrendezése. Az iskolakezdés nehéz első hónapja után tartjuk minden évben, hogy a fárasztó, iskolába szoktató időszak után változatos programokkal tegyük derűssé ezt az időszakot. Programsorozatunk célja, hogy olyan közösséget teremtsünk, mely képes a közös ügyért együtt munkálkodni és ezzel megalapozzuk a hétköznapok jó hangulatát.
 

 

 

A külső partnereink bevonásával, a velünk kapcsolatban álló intézményekkel, nem  csak programjainkat színesítettük, hanem erősítettük a városunkhoz való tartozás, a kötődés érzését. Külső partnereink támogatóként és aktív közreműködőként is részt vettek a hét programjaiban, ami nagy segítséget jelentett számunkra és a gyermekek részére újdonság volt. Ezúton is köszönjük támogatásukat.
Egyes programjainknak általában volt egy-egy célcsoportja, de arra ügyeltünk, hogy minden korosztály megtalálja a hét programjaiból az ő érdeklődési körének megfelelőt. A hét üzenete akár az is lehetne hogy: Társakkal és játékkal könnyebb!


Számítógépes generáció vetélkedője:

Az ötletet a tanulók számítógépes tudása adta és mivel kedvelt időtöltésük a " gépezés”, ezért csapatversenyt szerveztünk. A verseny nem csak az iskolában, hanem az otthonokban is zajlott. Különlegessége éppen abban állt, hogy a versenyen való részvételhez nem volt szükséges az iskolai jelenlét, hiszen a feladatokat gépen kapták meg és így is továbbították a megoldásokat vissza az iskolába. Otthon lehetett segítséget is beszervezni, akár szülőket, testvéreket, barátokat. Célunk az volt, hogy most a számítógép ne elválasszon egymástól gyerekeket és családokat, hanem összehozza őket. Pár óra együtt töltött játékos feladatmegoldás, sok nevetéssel, igazi családi, baráti programot jelentett a versenyző csapatoknak.

 

Képek


Tökfaragványok kiállítása a zsibongóban:
A derűs hangulatot már az aulában igyekeztünk megteremteni a vidám tökfaragványokkal, melyek közül néhányan inkább el akarták rémiszteni az iskolába érkezőket. Voltak egyéni, társas és családi faragványok. Bámulatos kreativitásról és kitartó munkáról tanúskodtak a mulandó alkotások.
Azzal viccelődtek a szülők, hogy a Koszta sulit már szagról is megtalálják.
Bizony-bizony nehezen tudtunk a hét folyamán megválni egy-egy csodás alkotástól, ráadásul a hét most hat napból állt.


Képek


"Kavalkád":
Az alsó tagozatosok számára már hagyományosnak mondható kézműves, játékos programunk  a "Kavalkád", Ebben az évben 16 helyszínen várták a gyerekeket  különböző programokkal. Ötleteket gyűjthettek a szabadidejük tartalmas eltöltéséhez, egyszerű alapanyagokból csodás alkotások készítéséhez. Új játékokat tanulhattak, melyeket akár otthon testvérükkel, barátaikkal is játszhatnak.


Képek


Bűnmegelőzési előadások:

A Rendőrség részéről Dr.Orosz Katalint sikerült megnyernünk a program levezetéséhez. Alsós és felsős korosztálynak szóló előadások interaktív formában valósultak meg.                                                
Alsós korosztály témái voltak: A televíziózás veszélyei; Egyedül otthon; Segítség elvesztem; Barátválasztás;Iskolai lopás;
Felsős témák voltak: Bolti lopás; Haverok, buli; Barátválasztás;
Ez a programunk két napra elosztva, kiscsoportokban valósult meg, mert így  jobban lehetőség volt a közvetlen interaktivitásra. Személyesebbnek érezhették a gyerekek a problémákat, bátrabban megnyilvánultak a "nehezebb" témákban is. A témák mélyen érintették tanulóinkat, továbbgondolásra, beszélgetésre adott lehetőséget a későbbi napokban is.


Képek


"Bábu vagy"-társasjáték:

A "Ki nevet a végén?"-társasjáték szabályai szerint 5 fős csapatok / mint játékfigurák/vettek részt játékunkon. Az interaktív táblán és dobókockán pörögtek a számok, kinek kiesést, másnak továbbhaladást  adva. A cél a szivárvány elérése volt. Az izgalmas, jó hangulatú programot felső tagozatosoknak hirdettük. Bebizonyosodott, hogy a kamaszok is igénylik a közös játékot és bár szerintük a társasjátékból már kinőttek, de ebben a formában nagyon szívesen játszottak. Az előkészítő folyamatban  a diák önkormányzatunk szervezésével, gyerekek is részt vállaltak a játékmező lerakásában, a csapatok jelképeinek elkészítésében.

 

Képek

Gólzáporos délután:
A diákság körében évről-évre nagyon várt esemény a tanár-diák kupa. Ebben az esztendőben röplabda, kézilabda, és kosárlabda mérkőzésekre került sor.
Szoros játékban, mindhárom meccset a tanárok csapata nyerte. A diákoknak se kellett elkeseredniük, mert igazán méltó ellenfélnek bizonyultak a tanárok csapatával szemben.

 

Képek

"Barátkozó":

Iskolák közti diákönkormányzatok kapcsolattartását segítő programunk volt a "Barátkozó" című rendezvényünk. Ezen a rendezvényünkön az iskolák választott küldöttei vettek részt. Az ismerkedés percei után játékos formában az iskolák küldöttei "összekeveredtek", így már a vegyes csapatok versenyeztek. Ez lehetőséget adott a más iskolából érkezők egy csapaton belüli közös munkálkodására, egymás jobb megismerésére, barátságok kötésére.

 

Képek

"Mesterségem címere”:

Olyan "bátor"szülők érkeztek iskolánkba, akik bemutatták a gyerekeknek mesterségüket a felnőtt világ tevékenységeinek bemutatása osztályonként zajlott, így még közvetlenebb beszélgetésre nyílt lehetőség a nagy sikerű program során.


Képek

"Szuper nagyik kerestetnek”:
 Programsorozatunkban nagy hangsúlyt szántunk a családok bevonására.
 A már hagyományosnak mondható "Szuper nagyis" vetélkedőnk is olyan kedves alkalom,
amikor együtt játszhatnak a nagymamák és unokáik. Nem a vetélkedés volt a fontos, hanem,
hogy szorosabbra fűzzük az unokák és nagyszüleik közti szálat. Minél jobban megismerjék egymást és életre szóló kedves élménnyel, gazdagodjanak.

 

"Énekeljük kedvenc dalainkat!":

Alsó és felső tagozatos osztályok zenés-dalos bemutatkozása koncert hangulatot hozott a tornaterembe.
Jó volt látni és hallani, hogy a mai ifjúság nem csak hallgatni szereti a zenét, dalokat, hanem maga is dalra fakad, vagy épp dob szólóba kezd. Ahogy kedve tartja, és ezzel a többieknek is nagy örömet szerez.


Képek


"Vendégfogadó" programunkon megismerkedhettek tanulóink más iskolákból érkezők kedvelt időtöltésével, melyet szórakoztató műsor keretében mutattak be vendégeink.
- Iskolánk zenész és énekes "palántái" nyitották a délelőtti programot, megteremtve a jó hangulatot.
 - Ezt követően a talajtornász gyermekek mutatták be akrobatikus tudományukat és egy éneklő osztály színesítette a programot.
- A Kiss Bálint Ref. Á. I.nagy hírű ugrálóköteles csapata is bemutatkozott, akik bebizonyították, hogy egy szál ugrálókötelet milyen hihetetlenül sok variációban lehet átugrani. Produkciójukkal, akrobatikus ügyességükkel elkápráztatták a nézőket.
- Iskolánkban köszönthettük a Budapesti Dr. Béres József Á. Isk. zsonglőr csapatát, akik nagy technikai tudásukkal, fegyelmezett, nagyfokú koncentrációt igénylő, fergeteges produkciójukkal örvendeztették meg a közönséget.
- A Szentesi Zsoldosok Hagyományőrző Egyesületének ifjú tagjai pedig bebizonyították harcra termett bátorságukat.
- Zárásként a pedagógusaink meglepetés énekkel kedveskedtek a gyerekeknek. Az alkalmi tanári kórus igazán jól szólt, kedves és kellemes meglepetés volt.


Képek

 


Csorba Ildikó
 

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template