Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi
Címlap
„Ne ülj, gyere, vegyülj!” PDF Nyomtatás E-mail
2015. április 27. hétfő, 12:26
„Ne ülj, gyere, vegyülj!” címmel egész napos programot valósítottunk meg 2015. április 11-én  a derekegyházi iskolában.
A megvalósításra a KLIK „Köznevelés az iskolában” című pályázata „Partnerség és hálózatosodás” moduljának keretében került sort.

 

 

E modulban a Szentesi Járásból a derekegyházi tagiskola és a Fábiánsebestyéni Arany János ÁMK vesz részt.
A délelőtti programok összekapcsolódtak a községi „Környezettisztasági nappal”.


A szemétszedésben két csapatunk segédkezett a falu több pontján. Az iskolában maradók az udvar játékainak felújítását folytatták. Valamint új színt kapott a már rozsdától barnálló lőtér-fal is. A konyhán a délutáni kóstoló salátái készültek, a szélárnyékban felállított bográcsban pedig az ebéd rotyogott.


Ebéd előtt visszaérkeztek a szemétszedő csapatok, s még mielőtt asztalhoz ültünk volna, minden résztvevő különböző színű kézlenyomatával díszíthette az akkorra már szürke színben ragyogó lőtér-falat. Ezt követően elfogyasztottuk a finom bográcsgulyást.


Ebéd után tagintézmény-vezetőnk, Hortobágyi Éva és a program megyei koordinátora, Pólya Tamás köszöntötte a résztvevőket.
Szavaik után a hódmezővásárhelyi Hagyományőrző Pálffy-Huszár Egyesület nevében Szalóki András mesélt a gyerekeknek és felnőtteknek arról, honnan ered a huszár szó, megismerkedhettünk történelmükkel, a hagyományőrző egyesület tevékenységével, terveikkel. Azt is megtudhattuk, hogy hogyan kötődnek a mi vidékünkhöz. A gyerekek megnézhették a fegyvereket és a ruházatukat is.


A délután hátra lévő részében a Kéktói Ménes Egyesület lovai nyűgözték le az akkorra már igencsak fáradt kis csapatot. A lovak fáradhatatlanul rótták a köröket, a gyerekek pedig élvezettel ülték meg őket.


Az előzetesen meghirdetett „Én így töltöm a szabadidőmet” rajzverseny eredményhirdetésére is ekkor került sor. Sajnos csak az alsó tagozatosok között tudtunk eredményt hirdetni, mivel felsős rajz nem érkezett.


Az 1-2. osztályos korcsoportban az alábbi tanulók munkáit díjazta a zsűri: Ponicsán Anna, Hajdú Hanna, Osztás Gábor, Ponicsán Borsika, Danyi Zsolt, a közönségdíjas pedig Remzső Veronika lett. A 3-4. osztályos korcsoportban a zsűri az alábbi tanulók munkáit választotta ki: Atkári Áron (ő közönségdíjat is kapott), Berkecz Ádám és Seres Sándor.


A napot ételkóstoló zárta, ahol az érdeklődők megkóstolhatták Kucsoráné Kobzi Éva sajtkülönlegességeit valamint túrós lepényét, s a szülők által elkészített gyümölcs- és zöldségsalátákból is lakmározhattak.


Emlékül mindenki hazavihetett egy-egy hűtőmágnest, amelynek grafikája szintén a gyerekek munkáját dicsérte. A kétfajta hűtőmágnes Hajdú Hanna és Mészáros Árpád tervei alapján készült el.

 


Miután a fényviszonyok megfelelővé váltak (sötétedni kezdett) a csapat magját alkotó felnőttek és gyerekek segítségével a lőtér-falra felkerült a nap mottója is, mintegy örök emléket állítva ennek a példás összefogásról tanúskodó rendezvénynek.


Köszönöm azoknak a felnőtteknek és gyerekeknek a munkáját, akik idejüket, energiájukat nem kímélve segédkeztek a rendezvény megszervezésében. Valamint köszönet azoknak a partnereknek, akik idejükkel, anyagiakkal, eszközökkel, adományokkal segítettek: Derekegyház Község Önkormányzata, Derekegyházért Közhasznú Egyesület, Vitalitás program, iskolánk szülői munkaközössége, iskolánk diákönkormányzata, Tompaháti Közösségi Tér,  Hagyományőrző Pálffy-Huszár Egyesület (Hódmezővásárhely), Kéktói Ménes Lovas Sport Egyesület (Hódmezővásárhely), Kucsoráné Kobzi Éva (Hódmezővásárhely), Földvári család, Nagymágocsi Pékség, Czikora Györgyné, Iroda-Profil Kft. (Szentes), Pingvin Patika, Ciklon Kft (Szeged),     Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Mészárosné Kádár Emília, Rádió 451, Myletos Art Gallery (Derekegyház), Gyógynövény és Reformélelmiszer Üzlet, Váczi-Vill Kft. (Szentes)

 

A napról készült összefoglaló itt megtekinthető:

 

vagy az alábbi youtube linken: https://www.youtube.com/watch?v=zIQM76CeH3I

Tricskó Márta

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template