Elektronikus napló

Beiratkozás 2024/2025

E-learning

KRESZ

Étkezés

Ki olvas minket

Oldalainkat 204 vendég böngészi
Etika óra - Virág Olga tanárnővel PDF E-mail
2020. május 28. csütörtök, 08:51

Etika órán hagyományosan olyan gondolatok kerülnek elő, amelyek a mindennapjainkban fontos szerepet töltenek be, de az iskolában kevés alkalom van beszélni róluk. Most az élet akarva-akaratlan elénk hozta a legfontosabbakat, így természetes, hogy ezeket dolgoztuk fel. Fantasztikus, művészi megoldásokat kaptam, ebből teszek közkinccsé néhányat.


Az egyik téma a család bemutatása volt.
A feladat:


Egyénileg elkészített projektedben mutasd be családtagjaidat, családi szokásaitokat!Családi krónikádat többféle formában készítheted el: napló, interjúsorozat, családi újság, családfa, magyarázó írásokkal bővített fényképalbum, számítógépes prezentáció (ppt vagy prezi), képes tabló vagy hangképes beszámoló.Ha szeretnéd, megoszthatod az eredményt – vagy egyes részeit – a tár­saiddal. A következő témákat javaslom (ezekből tetszés szerint választhatsz):

- Családom és rokonságom: Kik a szüleim és a testvéreim? Kik a rokonaim, mivel foglalkoznak, hol és hogyan élnek?

- Családunk története: Nagyszüleim, dédszüleim származása, születése, házasságkötése, halála, foglalkozásuk, lakóhelyeik. Milyen érdekes, jelentős (történelmi) eseményeket éltek meg? Kik az én távolabbi őseim? Milyen nemzetiségűek, milyen vallásúak voltak felmenőim?

- Családom mindennapjai: Hol élünk most, hol éltünk korábban? Mikor és miért költöztünk ide? Hogyan telik el nálunk egy este, hogyan egy hétvége? Milyen a családi munkamegosztás? Hogyan oldjuk meg vitáinkat? Én és a családom: Mire vagyok büszke családommal kapcsolatban? Milyen változásokat remélek a jövőben?

A projektmunka forrásai lehetnek számodra: a szülőkkel, rokonokkal folytatott beszélgetések, amelyekről készíthetsz írásos jegyzeteket, vagy felveheted telefonnal, kamerával. Filmfelvételek és fotók családi eseményekről. Megőrzött fontos tárgyak a múltból.

A másik téma ez volt:
Mit csinálnak a művészek?


Egy művész mindenképp ki akar fejezni valamit: akár gondolatokat, érzéseket.

Képzeld azt, hogy te egy művész vagy, és rajzolj egy képet, aminek adj címet is (kérlek, hogy színes legyen és valóban rendesen dolgozd ki, mint egy művész:-)))! A képed bármit kifejezhet, az teljesen rád van bízva!

A színes kép Szöllősi Zille "jelentéssel bíró" rajza, a depresszió témaköréből:

A látkép alkotója Deák Dani: a képe címe: "Ragyogás":

Így ír róla: "Kétféle művészi eszközt próbáltam alkalmazni. A perspektítvát, amikor a távolabbi dolgok kisebbnek tűnnek és a tükröződést. Először ceruzával halványan felrajzoltam a formákat és a tükörképeit, aztán a kék, sárga, narancssárga, lila színekből vízszintes sávokat festettem nagyon vizes ecsettel. Amikor ez megszáradt, kirajzoltam a körvonalakat. A legvégén fehér színnel a tükörképet vízszintesen átfestettem, elhomályosítottam. A módszert anya tanította."

Ő készítette a családról szóló ppt-t is:

A Szeretetfa Kovács-Lenkei Helga munkája:

Mint a Családi Krónika újság is:

Büszkék vagyunk rátok, köszönjük az élményt!

Virág Olga

 
IWIWTwitterFacebookMyspace bookmark

Adó 1%

Referenciák

 

 

 

 

Határtalanul!

Határtalanul!

Határtalanul! 2022

Határtalanul! 2023 7.a-b

Határtalanul! 2023 7.c



Csengetési rend

1.óra 7:45 - 8:30
2.óra 8:45 - 9:30
3.óra 9:40 - 10:25
4.óra 10:35 - 11:20
5.óra 11:30 - 12:15
6.óra 12:20 - 13:05

Nyári szünet


Már csak
van hátra a nyári szünetig!

Fogadóóra

Intézményünkben a következő fogadóóra

2024. ??. ??.

??:?? lesz.


Copyright © 2012 Szentesi Koszta József Általános Iskola.
Webdesign: redei.hu, Joomla template